Καιρο είχα να γράψω, γιατί πλέον ο ελεύθερος χρόνος είναι ελάχιστος. Όπως είναι πλέον γνωστό από τέλος Δεκεμβρίου, οδεύουμε προς εκλογές, μετά τη μη εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Για το θέμα αυτό ακούστηκαν πολλά σενάρια. Από το λογικό ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ήθελε να τελειώσει το δίπολο ΝΔ - ΠαΣοΚ, έως το συνομωσιολογικό ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ήθελε να τελειώσει την κυβέρνησή του, πριν έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή, ακόμη πιο δύσκολα μέτρα.
Ασχέτως με το πιο από τα ανωτέρω σενάρια ισχύουν, πλέον βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο (αν και η αίσθηση που είχα ήταν πως βρισκόμασταν ακόμη αρκετά πριν γίνει η εκλογή ΠτΔ). Σε μια προεκλογική περίοδο, από την οποία αφενός αναπήδησαν νέες πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες και διεκδικούν την είσοδό τους στη Βουλή, αφετέρου άλλες δυνάμεις φαίνεται ότι οδεύουν προς αφανισμό. Στην πρώτη κατηγορία, ανήκουν το κόμμα του Γκλέτσου, το Ποτάμι που όμως γνωρίσαμε από τις ευρωεκλογές, αλλά και το κόμμα του ΓΑΠ ή το.. "Κίνημα" όπως το αποκαλεί ο τέως πρωθυπουργός. Στη 2η, ανήκει το πάλαι ποτέ κραταιό ΠαΣοΚ, το οποίο συρρικνώνεται ακόμη περισσότερο και πλέον κινδυνεύει να μείνει εκτός Βουλής, αλλά και η ΔημΑρ, η οποία φαίνεται να έχει χάσει τη δυναμική της.
Περα των ανωτέρω, υπάρχουν οι δύο αντίπαλοι οι οποίοι φαίνεται να είναι τα κόμματα που διεκδικούν την 1η θέση, δηλαδή η δεξιά, μνημονιακή ΝΔ και ο αριστερός, αντιμνημονιακός ΣυΡιζΑ. Επίσης, πολύ ενδιαφέρουσα μάχη θα δοθεί για την 3η θέση, με Ποτάμι και ΧΑ να είναι κατά πως φαίνεται τα κυριότερα φαβορί. Τέλος μάχη για να μπουν στη Βουλή, θα δώσουν οι ΑνΕλ και το ΠαΣοΚ.
Μετά και από τις... στοιχηματικές προβλέψεις, θα ήθελα να αναφερθώ στην πολιτική που φαίνεται ότι θα ακολουθήσουν τα κόμματα. Η ΝΔ θεωρώ ότι θα ακολουθήσει την πεπατημένη μνημονιακή πολιτική. Δεν θα σχολιάσω κάτι, καθώς είναι σε όλους γνωστό το που βρίσκεται η χώρα. Το μόνο που θα σχολιάσω, είναι το τελευταίο σποτ καταστροφολογίας της, το οποίο και μου άφησε αλγεινή εντύπωση για δύο λόγους. Πρώτον διότι βρίσκω ανήθικο το να κάνεις προεκλογική εκστρατεία, αχολούμενος με το τι κάνει ο άλλος κι όχι με το τι θες να κάνεις εσύ και δεύτερον διότι θεωρώ ντροπή με τόσο κόσμο κάτω από το όριο της φτώχιας εξαιτίας της πολιτικής λιτότητας, να βγαίνεις να παρουσίαζεις τον άλλο ως τον... φορέα του Αρμαγεδδώνα.
Από την άλλη βέβαια, θα αναρωτιόταν κανείς, αν όλα όσα ευαγγελίζονται είναι αλήθεια ή υπάρχει κρυφή ατζέντα.
Τελειώνοντας με τα κόμματα εξουσίας, πρέπει να προσθέσω ότι πολύ αρνητική εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι αναφέρθηκαν σε όσες εκπομπές κι αν άκουσα, σχεδόν αποκλειστικά σε θέματα οικονομίας. Για ποιο λόγο; Δηλαδή θέματα μείζονος σημασίας, όπως Παιδεία και Υγεία - Εθνική άμυνα / εξοπλισμοί / διαχείρηση εθνικών θεμάτων με τους γείτονες - αναχαίτηση της λαθραίας μετανάστευσης - σωστή εισαγωγή στην Ελληνική κοινωνία των μεταναστών - οικονομία και φορολογία (η οποία έχει γίνει δυσβάσταχτη για τους περισσότερους Ελληνες) - Έργα κοινής οφελείας - προσπάθεια εφόσον είναι αναγκαίες οι αποκρατικοποιήσεις, αυτές να γίνουν όχι με τη μορφή ξεπουλήματος - Σχέση θρησκείας και κράτους και φυσικά... Φυλάκιση των υπευθύνων πολιτικών για το κατάντημα της χώρας και λήψη γενναιων αποφάσεων (ελάττωση μισθών κι αριθμού βουλευτών, κατάργηση διαφόρων προνομίων, βουλευτικής ασυλίας και νόμου περί ευθύνης υπουργών) δεν θα έπρεπε να ακουστούν εξίσου;...
Ας πάμε τώρα και στα υπόλοιπα κόμματα. ΚΚΕ, ΑνΕλ και ΧΑ, θεωρώ ότι θα ακολουθήσουν επίσης τη γραμμή που κρατούσαν ως τώρα, χωρίς όμως να υπάρχει κανένα άλλο σημείο συνεργασίας μεταξύ τους, πλην αυτού της αντιμνημονιακής πολιτικής. Στον αντίποδα, ΠαΣοΚ, Ποτάμι και κόμμα ΓΑΠ, θεωρώ ότι θα ακολουθήσουν μνημονιακή πολιτική, είδικα για το ΠαΣοΚ, για το οποίο και υπάρχουν πρόσφατα δείγματα γραφής.
Τέλος, κόμματα όπως ΛαΟΣ, ΔημΑρ, Τελεία και άλλα... ας μπουν πρώτα στη Βουλή (που δεν το πολυβλέπω) και βλέπουμε. Παρακάτω παραθέτω κι ένα Video από το Ποτάμι (πήγη Facebook)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου